Fesenjun

01/05/2020

  • Verhit een braadpan op middelhoog vuur en doe de olijfolie en boter in de pan.
  • Bak de kip kort langs beide kanten met uien, kurkuma en zout en peper.
  • Voeg water erbij en laat de kip koken tot het bijna gaar is. Haal de kip uit de pot en zet apart.
  • Bak in een pot de bloem tot lichtbeige van kleur wordt.
  • Doe de walnoten erbij en roer goed door.
  • Doe de kippenbouillon bij de walnoten in de pot, roer goed door en breng het mengsel langzaam aan de kook. Laat daarna 1 uur met een deksel schuin op de pot zachtjes koken. Hierdoor worden de walnoten gaar en zacht. Wanneer de natuurlijke olie van de walnoten naar boven komt, zijn de walnoten gaar.
  • Doe de suiker en de granaatappel melasse bij de walnoten en roer 1 minuut goed door. Neem hier de tijd voor, want het duurt even voordat de melasse vanwege zijn dikke consistentie volledig in de stoofpot is opgelost.
  • Doe daarna de kip erbij en laat nog 1 uur rustig sudderen. Roer elk halfuur een keer door, zodat de walnoten niet aan de bodem van de pan blijven plakken en verbranden. Als het mengsel gaar is, heeft het een rijke, donkere, chocolade kleur gekregen.
  • Bestrooi met granaatappeltjes en serveer met rijst.
  • Serveer het stoofvlees met Iraanse rijst.

 

Ingrediënten voor 6 personen

  • Olijfolie
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 el bloem
  • 400 g walnoten, fijngehakt met een keukenmachine
  • 8 kippenbouten, zonder vel
  • ½ liter koud water
  • 5 el fijne kristalsuiker
  • Granaatappelmelasse, ong. een kopje
  • Pitjes van granaatappel voor garnering
  • Zout en versgemalen zwarte peper.

 

Smakelijk!