Perzische tapijt
Lokale producten
1 | Animal oil | Kermanshah |
2 | Barberries | Birjand |
3 | Beans | Tehran |
4 | Caviar | Caspian Sea |
5 | Cherries | Alamout |
6 | Cumin | Kerman |
7 | Dates | Bam |
8 | Figs | Estahban |
9 | Fish | Caspian Sea |
10 | Fish & shrimp | Bandar Abbas |
11 | Grapes | Shiraz |
12 | Honey | Sabalan |
13 | Kiwi | Ramsar |
14 | Lemon & eggplant | Jahrom |
15 | Olives | Rudbar |
16 | Pistachio | Rafsanjan |
17 | Pomegranate | Saveh |
18 | Rice & garlic | Rasht |
19 | Rosewater | Kashan |
20 | Saffron | Mashad |
21 | Sesame | Bushehr |
22 | Sumac | Hurand |
23 | Tea | Lahijan |
24 | Walnut | Tuyserkan |
25 | Watermelon | Ahvaz |
Saffraan
Weet u dat 90% van de wereldproductie van saffraan afkomstig is uit Iran? Eind oktober/begin november is de oogst van de najaarskrokus.
Zereshk (Zuur bessen)
In Iran hebben wij ‘rijst koken’ tot een ware kunst verheven. Juwelenrijst met heel veel attributen en het komt door de combinatie van de rijst met saffraan en zereshk!
Zereshk wordt bij het koken gebruikt voor het kruiden van rijst, vis en vlees. De bijzondere bessen bloeien in mei en juni met gele bloemen. De bloemen reuken erg lekker. Van augustus tot oktober kunnen we tijdens de oogstperiode samen met de landbouwers kennismaken met het productieproces van dit unieke product.
Pistachenoten
Iran is de grootste exporteur van pistachenoten. In 2018 voerde het meer dan 500 000 ton pistachenoten uit. Belangrijkste klanten zijn China, Japan, Hong Kong, de Europese Unie en Arabische landen.


Iran voor kunstenaars