Kuku Sabzi

Perzische kruiden frittata

Kuku Sabzi is heel populair bij Perzen. Deze kruidentaart wordt in Iran op tafel gezet tijdens “Norooz”, het Perzische nieuwjaar dat op 21 maart wordt gevierd. De groene kruiden staan voor weder-geboorte terwijl eieren het symbool van vruchtbaarheid zijn.

Voorgerecht voor 8 personen

    • 2 bosjes platte peterselie, ong. 150 g, fijngehakt

    • 2 bosjes koriander, ong. 150 g, fijngehakt

    • 2 bosjes dille, ong. 40 g, fijngehakt

    • 1 volledige prei, in ringetjes

    • 2 bosjes lente-ui, in ringetjes

    • 8 eieren

    • 2 el bloem

    • 2 el Griekse yoghurt

    • 3 tl bakpoeder

    • 2 tl kurkuma

    • zout en versgemalen zwarte peper

    • 3-4 volle el gedroogde berberis of zuurbessen

    • 100 g walnoten, gehakt

    • 2-3 el olijfolie

  • Verwarm de oven voor op 180° C.

  • Hak alle kruiden fijn. U kan hiervoor (behalve voor de prei en de lenteui) ook een hakmachine gebruiken.

  • Roer intussen de eieren, de bloem, de yoghurt, het bakpoeder, kurkuma en peper en zout, tot een glad mengsel.

  • Meng het kruidenmengsel door het eimengsel en roer goed door tot alle kruiden vermengd zijn.

  • Meng de zuurbessen en walnoten erdoor.

  • Besprenkel de bodem van een antikleef ovenschaal met olijfolie of bekleed een grote ovenschaal met bakpapier zodat je er de kuku straks gemakkelijk uit krijgt.

  • Stort het kruidenmengsel er in en bak 35 tot 40 minuten in de oven.

  • Steek met een mes in het midden van de Kuku. Als er geen rauw ei meer aan het mes kleeft, is de kuku klaar. Anders zet je de kuku nog een paar minuten terug in de oven.

  • Laat licht afkoelen en snij in blokjes om te serveren.

  • Serveer de kruidentaart met brood.