Kuku Sabzi

Werkwijze:

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Hak alle kruiden fijn. U kan hiervoor ook een hakmachine gebruiken.
  • Roer intussen de eieren, de bloem, de yoghurt, het bakpoeder, kurkuma en peper en zout, tot een glad mengsel.
  • Meng het kruidenmengsel door het eimengsel en roer goed door tot alle kruiden vermengd zijn.
  • Meng de zuurbessen en walnoten erdoor.
  • Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier zodat u de kuku er straks gemakkelijk uit kun nemen.
  • Voeg het kruidenmengsel toe  en bak 35 tot 40 minuten in de oven.
  • Steek een mes in het midden van de kuku. Als er geen rauw ei meer aan het mes kleeft, is de kuku klaar. Anders zet u de kuku nog een paar minuten terug in de oven.
  • Laat het licht afkoelen en snij in blokjes om te serveren.
  • Serveer de kruidentaart met brood.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 bosjes platte peterselie, ong. 150 g
  • 2 bosjes koriander, ong. 150 g
  • 2 bosjes dille, ong. 40 g
  • 3 bosjes bieslook, ong. 60 g of 1 volledige prei
  • 2-3 el olijfolie
  • 1 bosje lente-ui, in ringetjes
  • 2 tl-kurkuma
  • 8 eieren
  • 2 el bloem
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 3 tl-bakpoeder
  • 3-4 volle el gedroogde berberis of andere zoetzure bessen
  • 100 g walnoten, gehakt
  • zout en versgemalen zwarte peper