Werkwijze:
- Verwarm de oven voor op 180° C.
- Hak alle kruiden fijn. U kan hiervoor ook een hakmachine gebruiken.
- Roer intussen de eieren, de bloem, de yoghurt, het bakpoeder, kurkuma en peper en zout, tot een glad mengsel.
- Meng het kruidenmengsel door het eimengsel en roer goed door tot alle kruiden vermengd zijn.
- Meng de zuurbessen en walnoten erdoor.
- Bekleed een grote ovenschaal met bakpapier zodat u de kuku er straks gemakkelijk uit kun nemen.
- Voeg het kruidenmengsel toe en bak 35 tot 40 minuten in de oven.
- Steek een mes in het midden van de kuku. Als er geen rauw ei meer aan het mes kleeft, is de kuku klaar. Anders zet u de kuku nog een paar minuten terug in de oven.
- Laat het licht afkoelen en snij in blokjes om te serveren.
- Serveer de kruidentaart met brood.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 bosjes platte peterselie, ong. 150 g
- 2 bosjes koriander, ong. 150 g
- 2 bosjes dille, ong. 40 g
- 3 bosjes bieslook, ong. 60 g of 1 volledige prei
- 2-3 el olijfolie
- 1 bosje lente-ui, in ringetjes
- 2 tl-kurkuma
- 8 eieren
- 2 el bloem
- 2 el Griekse yoghurt
- 3 tl-bakpoeder
- 3-4 volle el gedroogde berberis of andere zoetzure bessen
- 100 g walnoten, gehakt
- zout en versgemalen zwarte peper