Sabzi polo ba mahi (Kruidenrijst met vis)

  • Breng een grote pot met water aan de kook.
  • Doe in een aparte kom Griekse yoghurt, saffraan*, eidooiers, olijfolie en peper en zout. Meng alles goed door elkaar.
  • Doe de rijst met zout en kurkuma in de pot met kokend water en kook de rijst op middelmatig vuur 3 tot 4 min.
  • De korrels beginnen zacht te worden maar de kern van de rijst moet nog hard blijven.
  • Giet de rijst af en spoel meteen onder koud water.
  • Zet de pot op het vuur en doe er een flinke scheut olijfolie in, samen met de boter.
  • Doe een deel van de rijst bij het yoghurt en saffraan mengsel.
  • Strooi eerst de saffraanrijst in de pot.
  • Meng de rest van de witte rijst met fijngehakte dille en geraspte look en voeg het in de pot.
  • Wikkel het deksel van de pan in een handdoek (zodat de stoom niet uit de pan kan ontspannen), en doe het deksel op de pan.
  • Laat ongeveer 30 min. op een zo laag mogelijk vuur garen.
  • Serveer de rijst met gebakken vis

Ingrediënten voor 6 personen

  • Basmati rijst 500 gr
  • Zout en kurkuma
  •  Look 1 teentje fijn geraspte
  • Olijfolie en boter
  • Saffraan
  •  Griekse yoghurt 3 el
  •  Eidooiers 3
  • Dille 200 gr

Tip: Maal of stamp de saffraan laat hem een kwartiertje weken in paar eetlepels gekookt water. Op deze manier geeft saffraan beter kleur en geur uit.