WAAROM NAAR GEORGIE?

Georgië is een land in de Kaukasusregio van Eurazië, gelegen aan de kust van de Zwarte Zee.

Georgië heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met archeologische bewijzen van menselijke aanwezigheid die teruggaat tot het neolithicum. Het is de geboorteplaats van de wijnbouw, met een traditie die meer dan 8.000 jaar teruggaat, en heeft een unieke taal en alfabet. Tijdens het Sovjettijdperk was Georgië een deelrepubliek van de Sovjet-Unie, maar het werd in 1991 onafhankelijk na de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

Tegenwoordig is Georgië een democratische republiek met een presidentieel systeem van regering. De officiële taal is het Georgisch. Het land heeft een diverse economie, met belangrijke sectoren zoals landbouw, toerisme, mijnbouw en energie. Georgië is ook bekend om zijn landschappen, variërend van de hoge bergen van de Kaukasus tot de kustlijn aan de Zwarte Zee en de vruchtbare valleien van de binnenlanden.

De bruisende hoofdstad van Georgië, Tbilisi, is een oude stad vol charmante straatjes, kleurrijke huizen, historische kerken en traditionele badhuizen.

De majestueuze Kaukasus bergen strekken zich uit over heel Georgië en bieden spectaculaire uitzichten, prachtige wandel- en trektochten, en pittoreske dorpjes en valleien.

De oude stad Mtskheta is een van de oudste steden van Georgië en UNESCO-werelderfgoed, met historische monumenten zoals de Svetitskhoveli-kathedraal en het Jvari-klooster.

De prachtig 14de-eeuws Gergeti Trinity Church die op een heuveltop staat, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van Georgië. Het biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien.

Het spectaculair complex van Vardzia-grotten, gebouwd in de 12de eeuw, met kerken, kapellen, woonruimtes en irrigatiesystemen is één van de meest indrukwekkende archeologische plaatsen van Georgië.

De bruisende kuststad aan de Zwarte zee, Batumi, met prachtige stranden, moderne architectuur, gezellige cafés en restaurants, is bekend om levendig uitgaansleven.

Georgië staat ook bekend om zijn heerlijke gerechten en wijnen. De Georgische keuken is een mix van Europese, Midden-Oosterse en Aziatische invloeden en wordt gekenmerkt door het gebruik van lokale ingrediënten en kruiden.

Georgië is één van de oudste wijn producerende landen ter wereld, met een rijke wijntraditie die teruggaat tot 8.000 jaar geleden. Er zijn tal van wijnhuizen die wijnproeverijen aanbieden, waaronder de beroemde qvevri-wijnen die worden gemaakt in aardewerken kruiken.

Naast de natuur, cultuur en eten, heeft Georgië ook een rijke traditie van ambachten en kunst.

Een trip naar Georgië biedt een authentieke ervaring die verder gaat dan de gebruikelijke toeristische attracties. Je krijgt de kans om het echte Georgië te ontdekken, waarbij de nadruk ligt op het verkennen van verborgen pareltjes, het ontmoeten van de lokale bevolking en het leren over de cultuur, geschiedenis en tradities van dit prachtige land.

De beste reistijd: de lente en de herfst, van half mei tot half juni en van half september tot half oktober.

Voor een strandvakantie of een wandelvakantie is de zomer aan te raden. In deze periode kan het echt heet worden in de valleien in het binnenland en in Tbilisi (tot 40 graden) hoewel de toeristen zich hier niet laten door afschrikken zodat dit toch de drukbezochtste tijd van het jaar is.

Wij willen u van harte uitnodigen om deze reis individueel of in een groep te maken! Wij zullen zorgvuldig een groep voor u samenstellen op basis van de inschrijvingen per e-mail. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om zelf een groep samen te stellen.

Voor meer informatie, neem vrijblijvend contact op met ons.